2020. április 20.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

GYAKORNOKI PROGRAM A MUZSAI AUTÓÜVEGEZŐ KFT-NÉL

A MUZSAI Autóüvegező és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen pályázott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a GINOP-5.2.4-16-2019-04202 kódszámú, Gyakornoki program pályakezdők támogatására c. pályázati felhívásra.

A projekt megvalósítására elnyert támogatás összege 4 622 448 Ft.

A Muzsai Autóüvegező Kft 2008. novemberében alakult családi vállalkozás. A vállalkozást a piaci igények hozták létre, ugyanis a márkaszervizek nem tudtak megbirkózni a megnövekedett sérült autóüveg- forgalom javításával, e piaci résre indult a társaság tevékenysége. Fő tevékenység a szélvédők forgalmazása, szerelése, továbbá ehhez kapcsolóan a teljes körű CASCO kárügyintézés a helyszínen, szélvédő javítás, hozom-viszem szolgáltatás Szombathely belterületén.
A projekt keretében 9 hónapon keresztül, illetve a kötelező fenntartási időszakban (+4,5hó) 1 fő gyakornok foglalkoztatása valósult meg. A program elvárásainak megfelelően a gyakornok szakmai ismeret-szerzését valamint a beilleszkedését egy munkatárs, mentor segítette.
A projekt keretében beszerzésre került egy GAN-PI TXTs/IDC5LC ADAS-C Csomag, prémium kategóriájú, PC alapú soros oldali, univerzális járműdiagnosztikai modul. A megfelelő szoftvermodul használatával alkalmas személygépjárművek, kishaszon gépjárművek, tehergépjárművek, autóbuszok, pótkocsik, félpótkocsik, motorkerékpárok, mezőgazdasági és munkagépek, ipari motorok, quadok, jetski-k, valamint vízi járművek vizsgálatára is. A csomag a szélvédő cseréhez kapcsolódó kalibrációs és diagnosztikai feladatok teljes körű támogatását biztosítja. A gyakornok mindennapi munkavégzésének eszköze az autóüvegezés során. A műszer lehetőséget biztosít a vezérlőegységekben lehatárolt hibakódok kiolvasására, törlésére, elektronikus egységek konfigurálására, illesztésére, működés közbeni üzemi paraméterek kiolvasására, működtető tesztek elvégzésére, szervizintervallumok nullázására, elektronikus kulcsok, immobilizerek kódolására, CAN rendszerek vizsgálatára, kamera és radar kalibrációra. A gyakornok munkafeladataihoz a beszerzésre kerülő eszköz kezelése, pontos használata is hozzátartozik.
A projekt célja teljesült, miszerint javult a pályakezdők betanulásának feltételrendszere, megvalósult a szakmai gyakorlati ismeretek, munkatapasztalat szerzése, ezáltal nőtt a fiatal gyakornok szakmai elismertsége, önértékelése, valamint munkájával hozzájárult a vállalkozás eredményesebb működéséhez. Megvalósult a kötelezően előírt tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása. Mind a projektmenedzsmentet, mind a nyilvánosságot a Savaria Agentura Kft. biztosította.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-04202